Karnaval kullanıcılarına güvenli ve etkin bir web sitesi hizmeti sunabilmek için çerez kullanmaktadır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tıklayınız.
Şifreni unuttuysan eposta adresini yaz, hemen yenisini yollayalım.
Karnaval dinleyen kazanıyor! Üye girişini yap, dinlemeye başla sıralamanı yükselt! Unutma ki daha çok Karnaval Para kazanabilmen, sıralamada öne geçebilmene bağlı.
Dinleye dinleye kazanmaya devam etmek için güncellenen katılım koşullarını onaylaman yeterli!
Aylık Sıralaman
Bu Ay Kazanılan Yıldız:
-
Henüz puanın yok.
Nasıl kazanacağını görmek için "Nasıl Yıldız Toplarım?" başlığına tıkla!
Hesabına yıldız yağdır ve toplam yıldızlarını arttırarak üst sıralara çık. Ay sonundaki sıralamaya göre ne kadar üst sıralamadaysan o kadar çok Karnaval Para kazan, dilediğince harca!
Bu Aya Ait Puanların
Alışveriş Kataloğu'ndan alışverişe başlamak için aşağıda yer alan Kişisel Verileri Koruma, Aydınlatma Metni'ni onaylaman yeterli.
Lian Penso Benbasat, etnik ve geleneksel mutfak kültürleri ile yıllara meydan okuyan marka hikayelerini araştırıyor. Her hafta farklı bir sofraya konuk olmaya var mısınız? Nesilden nesile geçen yemek hikayeleri ile" Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş" başlıyor.
Tüm Podcast Bölümleri
16.04.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 029Silva Özyerli ile Diyarbakır Ermeni Mutfağı. Geçmiş zaman olur ki! Diyarbakır'ın dünü, Ermenileri, Paskalya bayram ikramları ve yemekleri üzerine duygu dolu bir sohbet.
47:04"
26.03.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 028Geçmişle Bugünü Birleştiren Lezzetler. Herise İstanbul lokanta kurucuları Asude ve Bahadır Boğatır ile kaybolmaya yüz tutan geleneklerimiz, keşkek ve zerde üzerine bir sohbet.
41:37"
19.03.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 027Urla'nın Teruarı ve Yemekleri. Duygu Özerson Elakdar ile Urla bölgesine ait yabani otları, zeytinyağını ve mutfağını konuştuk.
24:07"
12.03.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 026Boşnak Mutfağı'na Giriş. Nesilden nesile kültürel ve aile tarifleriyle aktarılan Boşnak Mutfağı'nı Berna Uzunyol'dan dinleyin.
12:22"
19.02.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 025Anadolu Mutfağı Üzerine Şef Sinem Özler ile Anadolu mutfağını aynı çatı altında toplayan restoranı Seraf'ı ve geleneksel Anadolu lezzetlerini konuştuk.
24:16"
05.02.2022 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 024Tarihi Bir Lezzet: Bebek Badem Ezmesi. Ambiyansı, dokusu ve lezzetleriyle Bebek'in tarihi sembollerinden biri olan Meşhur Bebek Badem Ezmesi’nin hikayesini 5. Jenerasyon Eymen İşgüder'den dinleyeceğiz.
22:23"
20.01.2022 16:28Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 023Kayseri Mutfağına Giriş. Kayseri’nin tahinli pidesiyle ünlü fırını Altındede Unlu Mamullerinin 2. Kuşağı Feyza Sönmez ile Kayseri mutfağını konuştuk.
29:34"
29.12.2021 11:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 022Kurtuluş'tan Buram Buram Sakız Kokusu. Nefis çörekleri, manduletleri, likörlü çikolataları ile yılbaşına geri sayım yapan Üstün Palmie'nin geçmişini bugününü konuştuk.
31:15"
22.12.2021 11:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 021Bir Noel Tatlısı: Melomakarona. İstanbullu bir Rum olan Anastasia Aslanoğlu ile Noel sofralarını ve Noel'in geleneksel tatlısı melomakaronayı konuştuk.
21:23"
27.11.2021 11:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 020Leyla Kılıç ile Çerkes mutfağı üzerine Beyoğlu'nun gastronomik sembollerinden biri Fıccın ve Çerkes mutfağı üzerine keyifli bir sohbet sizi bekliyor.
42:00"
12.11.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 019Arami Mutfağı ile tanışalım. Van' da yaşayan Aramilerin son temsilcilerinden Leyla Güner ile ailesini, "Lishan Didan" dilini ve yemeklerini konuşuyoruz.
35:58"
17.09.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 018Hülya Ekşigil ile İştah Açan Bir Sohbet. Dergici, gazeteci, "Dilim Gülümsüyo" ve "İyi bir yemek tek başına yenmeyen yemektir" kitaplarının yazarı Hülya Ekşigil ile bol bol yemek konuştuğumuz leziz bir bölümle karşınızdayız.
31:56"
27.08.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 017Sofralar Dile Gelse. Tamar Taşçıoğlu ve Engin Aymete ile İstanbul’un farklı mutfak kültürleri ve Sofralar Dile Gelse projesi üzerine gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbeti kaçırmayın.
50:08"
16.07.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 016Pandeli ile Zaman Tüneli. Mısır Çarşısı'nın üst katını saran ikonik mavi-beyaz duvar çinileriyle daha ilk andan insanı bir zaman tüneline sokan Pandeli’deyiz. 14 yaşından beri burada çalışan Özay Çınar ile beraber Pandeli'yi ve yılların eskitemediği nesilden nesile geçen lezzetleri konuşacağız.
24:47"
02.07.2021 12:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 015İstanbullu Rumların Yeme İçme Kültürü Üzerine. İstanbul'un gastronomi belleği üzerine araştırmalar yapan, yazar Meri Çevik Simyonidis ile İstanbullu Rumlar, mutfak kültürü ve eğlence hayatı üzerine keyfili bir sohbet ettik.
61:11"
04.06.2021 12:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 014Mösyö Şokola ile yemeğe dair
Yaratıcı tarifleriyle severek takip ettiğimiz Berat Çokal nam-ı diğer Mösyö Şokola’nın hem kendisini hem de ultra batılılaşmış Osmanlı mutfağını daha yakından tanıyoruz.
66:39"
27.05.2021 12:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 013Nathalie Suda ile iştahınızı açalım
Nesilden nesile geçen lezzet dolu bir aile şirketi olan Beyaz Fırın’ın 5. Kuşak temsilcisi Nathalie Suda ile keyifli bir sohbete hazır mısınız?
43:54"
18.05.2021 15:01Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 012Bu bölümde yemek kültürü araştırmacısı ve yazarı aynı zamanda Uluslararası Slow Food Hareketi İstanbul “Yağmur Böreği” Birliği kurucusu, Ayfer Yavi ile börek üzerine leziz bir sohbet dinleyeceksiniz.
48:17"
29.04.2021 16:35Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 011Yaren Çarpar ile İskenderun Mutfağı
Bugünkü sohbetimizde İskenderun mutfağından aldığı kökleri tabaklarına yansıtan şef Yaren Çarpar var.
28:15"
22.04.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 010Bir tatlıcı değil bir baklavacı, yatay değil dikey büyüme. Nadir ve Murat Güllü ile Karaköy Güllüoğlu’nun geçmişten bugüne yolculuğunu konuştuk.
49:45"
02.04.2021 21:31Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 009Ramazan ayının sembollerinden biri güllaç. Severek yediğimiz bu lezzetin hikayesini bir de 1881 yılından bu yana geleneksel usulle üretim yapan Saffet Abdullah ailesinden dinleyin.
49:45"
02.04.2021 21:31Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 008Kendi aile tariflerini keyifli anılarıyla harmanlayan, İstanbullu Ermeni mutfağının zenginliğini tanıtan Sofranız Şen Olsun kitabının yazarı Takuhi Tovmasyan ile nostaljik bir yemek yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?
65:05"
02.04.2021 21:31Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 007Gazeteci, "Dina'nın Mutfağı" ve "Mutfakta Erkek Var" kitaplarının yazarı ve Kaybolan Bir Dil, Kaybolan Bir Mutfak belgeselinin yönetmeni Deniz Alphan ile Sefarad Mutfağı ve bayram sofraları üzerine leziz bir sohbet gerçekleştirdik.
40:10"
03.03.2021 13:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 006Tatlı bir kültür mirasçısı: Şekerci Cafer Erol Rengarenk akide şekerleri, çeşit çeşit lokumları, çikolataları, marzipanları, hamurlu ve sütlü tatlıları, taze meyvelerden hazırlanmış reçelleri ile 1807 yılından bu yana tam olarak tatlı bir kültür mirasçısı Şekerci Cafer Erol’un beşinci kuşak temsilcisi Hakan Erol sohbetimiz yayında.
14:41"
10.02.2021 13:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 005Ayçın Emirosmanoğlu: Nesilden nesile tarifler Kendi anneannesinin tariflerini bir aile mirası misali aktaran Ayçın Emirosmanoğlu ile Yunan, İtalyan ve Arnavut mutfağından köklerini alan aile sofralarını ve markası Kurabiedes'i konuştuk.
24:32"
12.01.2021 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 004Dünden bugüne Ali Muhiddin Hacı Bekir; Türkiye'nin en eski özel işletmesinin, Ali Muhiddin Hacı Bekir'in 6. kuşağı Leyla Celalyan ile nesilden nesile aktarılan markanın dünü ve bugününü konuştuk. Sahi bir markanın 1777'den bu yana ayakta kalmasının arkasında neler yatıyor?
27:07"
24.12.2020 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 003Yemek pişirmek bir zevk! Espiritüel paylaşımları, ilham veren stilinin yanı sıra kurduğu leziz sofraları da severek takip ettiğimiz Rachel Araz Kiresepi ile dolu dolu bir yemek sohbeti yaptık. Karnınız aç olmadan dinlemenizi tavsiye ederiz.
34:35"
03.12.2020 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 002 Şef Tamar Bal ile Ermeni mutfağı, Kurtuluş mahallesi, bayram sofralarını konuştuk. Meze kültürü de olmazsa olmaz tabii.
53:44"
25.11.2020 10:00Bu Kız Hep Aç - Köklere Dönüş 001Paris'ten Beyrut'a Yemek Hikayeleri: Fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel ile çocukluğundan bu yana biriktirdiği yemek hikayelerini, anılarını ve yolculuklarını konuştuk. Ara ara duygusal yerlere bağlanmış olabiliriz, bu samimi sohbeti kaçırmayın.